Vanliga Frågor

1. Hur gör man om man har en ryggsäck på sig?
SGS går att använda tillsammans med ryggsäcken. Det krävs oftast att man justerar den än bättre än om man inte har ryggsäck. Vi upplever att det fungerar bäst om man har snabbspännet så långt ned som det går, gärna så SGS blir som ett midjebälte.

2. Hur kan man justera SGS?
Prova att montera snabbspännet långt ned på axelremmen så blir SGS mer som ett midjebälte. Vikten från geväret blir på höfterna istället för uppe på axeln. Med rätt justering går det förflytta upp till 90% av vikten från geväret till höfterna.

3.Vilken storlek ska jag ha?
För att ta reda på hur lång SGS ska vara kan man ta ett snöre och binda fast i stället bara för att se hur lång SGS ska vara.
Vi har märkt att många kunder upplever att SGS blir för kort.
Problem ligger oftast i att man ej har gevär på ryggen, utan har den hängandes vid sidan. Eller att geväret lutar kraftigt på ryggen.
När man tar på sig geväret tillsammans med SGS är ett bra knep att dra till sig geväret överdrivet på ryggen. För att sedan låta det glida tillbaka efter man tryckt ihop snabbspännet.
Se också bilden för förklarning av storlekarna.

4. Passar SGS både vänster och höger skyttar?
Ja! SGS är designad för att funka både för höger och vänsterskyttar. SGS fungerar lika bra oavsett om du är högre eller vänster skytt.

5. Passar SGS till brytvapen så som hagelgevär, kombi och drilling?
Ja det funkar utmärkt. De tester vi gjort har ej visat några skillnader mellan brytvapen eller repeter-gevär. Då vi ej har tillgång till samtliga gevärskonstruktioner vill vi ändå skicka med en uppmaning.
Det man ska vara uppmärksam på är om snöret på SGS ligger mot säkring eller pipväljaren.

6. Passar SGS på alla vapenremmar och gevär?
Ja de passar. Vi garanterar att du ska bli nöjd! Det innebär pengarna tillbaka om du vill returnera din SGS inom ett år efter köp. Om du upplever att det skulle vara något som stör och du upplever att du ej vill använda dig av SGS. Då är det bara höra av dig inom ett år efter beställningsdatum, då får du pengarna tillbaka.

7. Passar SGS min R8 med tummhålskolv?
Samma svar som i fråga 6
Plus: Man kan montera SGS runt bommen ovanför "tumhålet" eller om man har kolvkammshöjare går det att dra det runt den.

 8. Skickar ni till andra länder?
Ja, vi skickar enkelt till länder inom Eu plus Norge. Om man vill beställa till England rekommenderar vi våran återförsäljare https://bestfoxcall.co.uk/product/safety-gun-strap-sgs-tracking-hunter-v2/ .

9. Går det att beställa reservdelar?
Ja, det går att beställa endast den korta och långa delen.

10. Hur monterar man SGS?
Vi har skapat en Youtube film som enkelt förklarar hur man monterar remmen.
https://www.youtube.com/watch?v=sB77TR2zWw0&t=32s